Νευροδιεγέρτης | Θεοδώρα Μαργαρίτη Χειρουργός Θυρεοειδούς και Παραθυρεοειδών Αδένων

Νευροδιεγέρτης

Ένα από τα κύρια ζητήματα της χειρουργικής του θυρεοειδούς είναι ο κίνδυνος τραυματισμού των νεύρων που ελέγχουν τις φωνητικές χορδές. Σε κάθε πλευρά του θυρεοειδούς αδένα, παράλληλα με την τραχεία, πορεύεται το παλίνδρομο λαρυγγικό νεύρο, το οποίο είναι το κύριο νεύρο που ελέγχει τη φώνηση.

Η αποφυγή του τραυματισμού των λαρυγγικών νεύρων αποτελεί πρωταρχικό μέλημα του χειρουργού. Για τον λόγο αυτό όλες οι επεμβάσεις στο θυρεοειδή και παραθυρεοειδείς πραγματοποιούνται από εμάς με την χρήση του νευροδιεγέρτη για τον εντοπισμό και την αξιολόγηση της λειτουργικότητας του παλίνδρομου λαρυγγικού και πνευμονογαστρικού νεύρου.

Με τον νευροδιεγέρτη είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τη θέση και την καλή λειτουργία του νεύρου καθ’ όλη την διάρκεια της επέμβασης.

Η χρήση του νευροδιεγέρτη στην ολική θυρεοειδεκτομή αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα στα χέρια του χειρουργού, χωρίς όμως να υποκαθιστά την εμπειρία και την δεξιότητα αυτού.

Προέχει πάντα η άριστη γνώση της ανατομικής του τραχήλου και η εμπειρία στην ανατομική παρασκευή και αναγνώριση του λαρυγγικού νέυρου.

Περισσότερα για τη νευροδιέγερση διαβάστε εδώ.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Privacy Preference Center

Υποχρεωτικά

gdpr

Προγράμματα

_ga,_gid
c_user