Skip to content

βιογραφικο

Χειρουργός-Θυρεοειδούς-Θεοδώρα-Μαργαρίτη

Η Θεοδώρα Μαργαρίτη είναι Χειρουργός Θυρεοειδούς και Παραθυρεοειδών Αδένων με πιστοποιημένη εξειδίκευση από την Ευρωπαική Εταιρεία Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του Αρσακείου Ψυχικού. Εισήχθη με Πανελλήνιες εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 2006. Εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου ως αγροτικός ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου και στο Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας Ευρυτανίας.

Για την απόκτηση της ειδικότητας στη Γενική Χειρουργική επέλεξε την Α’ Χειρουργική Κλινική της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Λαϊκό Νοσοκομείο, υπό τη διαδοχική Διεύθυνση των Καθηγητών Χειρουργικής Ευ. Παπαλάμπρου και Χρ. Τσιγκρή.

Tο 2014 έλαβε τον τίτλο ειδικότητας της Γενικής Χειρουργικής μετά από επιτυχείς γραπτές και προφορικές εξετάσεις.

Χειρουργική Ενδοκρινών Αδένων

Ήδη κατά τη διάρκεια της ειδικότητας της εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Χειρουργική των Ενδοκρινών Αδένων. Για το λόγο αυτό, το 2013 μετέβη με εκπαιδευτική άδεια στο Βερολίνο της Γερμανίας, στο Νοσοκομείο DRK Kliniken Berlin Westend. Εκεί συμμετείχε σε μεγάλο αριθμό χειρουργικών επεμβάσεων Θυρεοειδούς, Παραθυρεοειδών αδένων και επινεφριδίων, καθώς και σε επεμβάσεις Γενικής Χειρουργικής, υπό τον Καθηγητή T. Steinmüller, από τους σημαντικότερους Χειρουργούς Ενδοκρινών Αδένων στη Γερμανία.

Η αγάπη και το μεράκι της για τη Χειρουργική Ενδοκρινών Αδένων την οδήγησε εκ νέου στη Γερμανία, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Helios Üniversitätklinikum Wuppertal, Γερμανικό Κέντρο Αναφοράς (Referenzzentrum) στη Χειρουργική Ενδοκρινών Αδένων (εκτελεί περισσότερες από 800 χειρουργεία Θυρεοειδούς και Παραθυρεοειδών Αδένων ετησίως). Εκεί εργάστηκε ως Fachärztin (Fellow) στην Κλινική Ενδοκρινών Αδένων υπό την Καθηγήτρια C. Dotzenrath, πρωτοπόρο Χειρουργό Ενδοκρινών Αδένων στη Γερμανία. Σε διάστημα μιας τετραετίας απέκτησε τεράστια εμπειρία ως Χειρουργός Ενδοκρινών Αδένων, εκτελώντας πολλές εκατοντάδες επεμβάσεις Θυρεοειδούς και Παραθυρεοειδών Αδένων και συμμετέχοντας σε περισσότερες από 1000. Παράλληλα συμμετείχε ενεργά στην εκπαίδευση των ειδικευόμενων ιατρών, καθώς και φοιτητών Ιατρικής και Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου.

Η εμπειρία αυτή επισφραγίστηκε το 2018 με την απόκτηση του Ευρωπαικού Διπλώματος στη Χειρουργική Ενδοκρινών Αδένων μετά από Διεθνείς Εξετάσεις, τίτλο που κατέχουν ελάχιστοι χειρουργοί στη Ελλάδα (Certified Fellow of the European Board of Neck Endocrine Surgery).

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνέχισε να δραστηριοποιείται αποκλειστικά ως Χειρουργικός Θυρεοειδούς και Παραθυρεοειδών αδένων, πάντα με βάση τα πιο σύγχρονα διεθνή πρότυπα. Χειρουργεί στα Νοσοκομεία Ιατρικό Αθηνών,  Βιοκλινική και Ερρίκος Ντυνάν ενώ διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Κολωνάκι.

Είναι ενεργό μέλος της Ευρωπαικής εταιρείας Χειρουργών Ενδοκρινών αδένων (ESES), της γερμανικής εταιρείας Ενδοκρινικής Χειρουργικής (CAEK) και της Ελληνικής εταιρείας Χειρουργικής ενδοκρινών αδένων (ΕΕΧΕΑ), καθώς και ιδρυτικό μέλος της ESODIMESO (European Society of Diabetes, Metabolic Syndrom and Obesity).

Είναι εκπαιδεύτρια στα σεμινάρια διεγχειρητικής Νευροπαρακολούθησης της ελληνικής εταιρείας Νευροδιέγερσης, με στόχο τη διάδοση της ορθής χρήσης του Νευροδιεγέρτη στη Χειρουργική του Θυρεοειδούς και Παραθυρεοειδών αδένων στην Ελλάδα.

Διαθέτει πλούσιο συγγραφικό  και ερευνητικό έργο ενώ συμμετέχει, συχνά ως ομιλήτρια, στα ελληνικά, γερμανικά, ευρωπαικά και διεθνή συνέδρια που αφορούν στη Χειρουργική του Θυρεοειδούς και Παραθυρεοειδών αδένων.

 • 03/2019 – σήμερα | Ιδιώτης Χειρουργός Ενδοκρινών Αδένων
 • 02/2015 – 02/2019 | Χειρουργός του Τμήματος Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων (Fellowship in Endocrine surgery)
  Endocrine Surgery Department, Helios University Hospital, Wuppertal, Germany
 • 03/2014 – 02/2015 | Χειρουργός, Συνεργάτης
  Ά Χειρουργική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Λαϊκό Νοσοκομείο
 • 04/013 – 05/2013 | Clinical Observership (Hospitation) in Endocrine Surgery
  DRK Kliniken Berlin-Westend, Germany
 • 02/2009 – 02/2014 | Ειδικότητα Γενικής Χειρουργικής
  Ά Χειρουργική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Λαϊκό Νοσοκομείο 
 • 18/08/2008 – 31/01/2009 | Ειδικότητα Γενικής Χειρουργικής
  Μονάδα Μεταμόσχευσης Νεφρού και Χειρουργικής Νεφροπαθών, Λαϊκό Νοσοκομείο
 • 04/12/2006 – 02/07/2008 | Υπηρεσία Υπαίθρου
  Νοσοκομείο Καρπενησίου, Κέντρο υγείας Δυτικής Φραγκίστας

Συνεργαζόμενες Κλινικές

Κριτικές Ασθενών

Σπουδαία επιστήμων κ άνθρωπος!
Σ.Ν.
Εξαιρετική ιατρός με σπουδαία εξειδίκευση στον τομέα του θυρεοειδούς και των παραθυρεοειδών αδένων!
Λ.Μ.
Εξαιρετική χειρουργός με γνώση και αγάπη για το αντικείμενό της , που έχει ως στόχο της την όσο δυνατόν άρτια φροντίδα του ασθενούς! Κυρία Μαργαρίτη καλή συνέχεια στο έργο σας!!
Ν.Π.
Εξαίρετη χειρουργός!!! Μα πάνω απ'ολα Άνθρωπος!!
Μ.Χ.
Αφιερώνει χρόνο να σου εξηγήσει τα πάντα γύρω από την πάθηση και την επέμβαση και εμπνέει εμπιστοσύνη.
Μ.Σ.
Ψάχνω να βρω τις λέξεις για να χαρακτηρίσω τον άνθρωπο , την επιστήμονα , την χειρουργό ,αλλά φοβάμαι οτι θα την αδικησω. Απλή σαν άνθρωπος , κατανοητή σαν γιατρός , μεθοδική και αποτελεσματική σαν χειρουργός . Είμαι τυχερός που σας γνώρισα κυρία Μαργαρίτη
(Γ.Ι)
Εξαίρετη χειρουργός, και ως κατάρτιση και ως τεχνική. Γλυκύτατη σαν άνθρωπος!
(Ε.Π.)
Η σιγουριά της σύγχρονης γνώσης και τεχνολογίας με την υπευθυνότητα του χαρακτήρα της, είναι εγγύηση για το άριστο αποτέλεσμα της κλινικής και χειρουργικής παρέμβασης !!
(Γ.Τ.)

Αν μπορώ να βοηθήσω σε οποιοδήποτε σχετικό σας πρόβλημα, επικοινωνήστε απευθείας μαζί μου, θα χαρώ να σας βοηθήσω.